Skip to content

Vastenkuur van 2 tot en met 7 mei 2010 afgerond!

De sapkuur van 2 tot en met 7 mei was een spirituele kuur met meer stilte – en rustmomenten dan in de gewone sapvastenkuur. Hoewel de wolken zich samenpakten boven het Land van Maas & Waal vonden de lichaamsoefeningen elke dag buiten op het erf van de kuurboerderij, de Bankenhoeve, plaats. Enkele keren zijn we de uiterwaarden bij de rivier de Waal ingetrokken. Veel ganzen broeden momenteel en hier en daar zijn nesten met eieren te bewonderen, er lopen veel schapen met lammetjes en enkele Koningspaarden die vrij in de natuur rondlopen, hebben veulens.

Behandelingen

De deelnemers hebben genoten van de behandelingen tijdens het ontslakken: het iriscopie consult, de lichaamsmassages, de voetreflexologie. Enkele deelneemsters hebben een schoonheidsbehandeling geboekt en anderen hebben gekozen voor een extra spirituele leverbehandeling, een acceptatiebehandeling, een spiritueel consult of een zielsbehandeling. Deze groep is de confrontatie met zichzelf niet uit de weg gegaan. In de therapeutische consulten, w.o. hypnotherapie,  die voor wie dit wil, onderdeel van de sapvastenkuur uitmaken en bij de prijs inbegrepen zijn, is gewerkt aan persoonlijke groei en innerlijke verdieping.

Workshop Wie heeft het voor het zeggen in jou: Jij of het eten?

Halverwege de sapvastenkuur hebben we een deskundige op het gebied van eetverslavingen uitgenodigd die een workshop heeft gegeven met het doel: Het bewust worden van de fenomenen in jou die ervoor zorgen dat je overmatig of ongezond eet, blijft eten of steeds weer gaat eten….Ze heeft een bewustwordingsspel gedaan over Wilskracht versus Geestkracht. De deelnemers hebben een test gedaan om te onderzoeken of ze een externe dan wel een emotionele eter zijn. Tussendoor vonden practische oefeningen plaats om o.a. emotionele eetpatronen op te sporen. De workshop is hoog gewaardeerd door onze gasten en zal zeker nogeens herhaald worden in een van onze volgende vastenkuren.

Rust en ontspanning

Omdat het weer de afgelopen week niet zo goed was, hebben de kuurgasten slechts enkele keren kunnen genieten van de zon op een van onze terrassen click here for more. Ze hebben veel gebruik gemaakt van de sauna en van de buitenjacuzzi. Binnen werd het relaxen veraangenaamd door het vuur van de open haard. De massagestoel is tijdens het ontslakken goed van pas gekomen.  Het afscheid aan het einde van de week, op vrijdagmiddag om 13.00 uur was intens en betrokken. Iemand zei bijvoorbeeld:” Dit is de eerste keer dat ik zo helemaal alleen een week op stap ben geweest maar ik voel mij in deze groep zo goed. Ik kan helemaal mezelf zijn. Dat gevoel heb ik al zo lang niet meer gehad, ik voelde me de laatste jaren altijd gespannen en opgejaagd. Dit is wie ik werkelijk ben…”

Back To Top