Skip to content
Ontslakken: Voor wie?

Detoxen is geschikt en aanbevolen, zo mogelijk ieder jaar een weekje, voor iedereen die zijn lichaam en geest terdege schoon wil maken en tevens wat gewicht wil kwijtraken. Ben je niet in de gelegenheid om een week te komen dan hoort een vastenweekend ook tot de mogelijkheden. Het loslaten van afvalstoffen en eventuele emotionele ballast is een proces van motivatie, overgave en ontspanning: een proces van lichamelijk en geestelijk loslaten. Dit loslaten kan alleen als je je veilig en ontspannen voelt. Het begeleidingsteam van de vastenkuur biedt je de omstandigheden om dit proces met jezelf aan te gaan.

Lees meer hierover op onze website www.vastenkuur.nl

Wat gebeurt er in een kuur?

Tijdens de detoxkuur bieden wij een gevarieerd programma waaraan iedereen vrij is om deel te nemen. Niets is verplicht. Je hoeft niets, je mag wel van alles. Het programma omvat wandelingen, lichaamswerk of yoga, ontspanningsoefeningen, individuele adviezen op het gebied van voeding en leefstijl, consulten, lichaamsmassages. Een vrijblijvend therapeutisch consult bij Gerard Haverkate of Helma Banken indien je aan persoonlijke groei of een probleem of dilemma wilt werken, is altijd tegen gereduceerde kosten (60 euro) mogelijk. Als je kiest voor sapvasten dan krijg je biologische sappen, veelal bereid met de slow-juicer en indien mogelijk van ons eigen land en  s avonds een versbereide groentesoep. Je kunt ook kiezen voor mild vasten. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Wij bieden tevens mogelijkheden voor klysma en leverpakkingen. Een lever- en galkuur hoort zonder extra kosten tevens tot de mogelijkheden. Je mag gratis gebruik maken van ons WIFI netwerk. De omgeving met onder meer de prachtige uiterwaarden en dijken zijn zeer geschikt voor fiets– en wandeltochten.

Het begeleidingsteam van de Bankenhoeve

De detox kuren worden begeleid door een team van professionals; de natuurgeneeskundige Hanny Spruijt www.iriscopie-spruijt.nl,  de Shiatsu therapeute Hanneke Bouman www.shiatsu-hanna.nl en de massagetherapeuten Liesbeth Meijer www.praktijkheilzaam.nl  en Jozien Dekker www.pvet.nll . Voor de themakuren beschikken we over een 2-tal ervaren Yoga docenten. De dagelijkse leiding is in handen van het therapeutenechtpaar Helma Banken en Gerard Haverkate.

De begeleiders zijn dienstbaar aan jouw proces. Fijn dit zo de hele week en bij alle begeleiders te ervaren.

Vlnr: Hanny Spruyt, Gerard Haverkate, Jozien Dekker, Hanneke Bouman, Liesbeth Meijer, Helma Banken
Hoe ziet de kuur eruit?

De detoxweek duurt van zondagavond 19.30 uur tot vrijdagmiddag 13.00 uur. Een detoxweekend is van vrijdagavond 19.00 uur tot zondagmiddag 16.30 uur. De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers, waarvan ieder over een eenpersoons kamer kan beschikken. Als iemand een kamer deelt dan kunnen maximaal 9 personen deelnemen. We hebben een infrarood saunacabine, een houtgestookte buitensauna, 2 massagestoelen, sportfaciliteiten en een buiten-jacuzzi waar je vrij van gebruik kunt maken. De Bankenhoeve beschikt over een grote comfortabele en gezellige verblijfsruimte. We hebben een grote tuin met daaraan grenzend de fruitboomgaard van de Stichting Schone Fruitteelt van Thijs Banken. De tuin heeft vele terrassen en zitjes waar je in alle rust kunt recreëren.

Wil je meedoen? Klik dan op het aanmeldformulier bij Vastenkuur.nl

Back To Top