Skip to content

Leverreiniging tijdens sapkuur Bankenhoeve

Het moderne leven en de moderne manier van eten,  ‘het goede leven’, maken het onze lever niet altijd even gemakkelijk.Bij veel mensen verzwakt de lever na verloop van tijd door het gedurende lange tijd eten van zuurvormende voeding, zoals vlees, suiker, witte meelproducten, gefrituurd voedsel en/of het drinken van grote hoeveelheden koffie, zwarte thee, frisdranken of alcohol.

Sommige mensen geloven bovendien dat de lever, meer dan welk orgaan ook, een link heeft met ingehouden emoties zoals bijvoorbeeld stress, onderdrukte boosheid (we kennen allemaal wel de uitdrukking dat iemand iets op zijn lever heeft) of  sub-assertief gedrag (te weinig je gal spuwen).

Een aantal onderzoekers schat dat 80% van de mensen ‘stenen’ met zich meedraagt, die zijn gevormd uit verhard cholesterol en calcium en de lever en het nabijgelegen orgaan, de galblaas, kunnen verstoppen. Deze stenen kunnen de effectieve werking van de galblaas en lever ernstig verstoren. Problemen met de galblaas kunnen optreden wanneer de lever toxische gal produceert. Als de lever overbelast is, kan het ook voorkomen dat deze onvoldoende gal produceert of dat de gal niet vloeibaar genoeg is. Een teveel aan cholesterol in de galvloeistof leidt tot de vorming van stenen. Deze stenen, die in grootte kunnen variëren van een zandkorrel tot een erwt of zelfs groter, en in kleur kunnen variëren van geel, groen tot zwart, kunnen de galblaas verstoppen en de galgangen blokkeren waardoor misselijkheid, buikpijn, indigestie en ontstekingen kunnen optreden. Deze situatie wordt veroorzaakt en verergerd door een onjuiste voedingswijze.

Hoe werkt de lever?

Een gezonde lever ontvangt en filtert anderhalve liter bloed per minuut en vervaardigt een tot anderhalve liter gal per dag. De gal bestaat voor 95 % uit water en verder uit galzouten, minerale zouten, cholesterol en pigment, dat voor de typische kleur zorgt. Het wordt voortdurend, in kleine hoeveelheden door elke levercel gemaakt. Wanneer het uit de cellen komt, wordt het in kleine kanaaltjes, de caniculi, verzameld. Deze kanaaltjes komen weer uit op de galgangen die het, als het niet onmiddellijk nodig is voor de spijsvertering, naar de galblaas brengt.   Galvloeistof kan in de loop der tijd in de caniculi en de galblaas gaan indikken. Hieruit kunnen dan galstenen ontstaan. Deze worden met name gevormd uit cholesterol en galzuren.

Afvalverwerkingsfabriek en energiecentrale van het lichaam

De lever heeft honderden verschillende functies en is verbonden met elk deel van het lichaam. De lever moet de lichaamscellen voorzien van een constante stroom van voedingsstoffen, enzymen en hormonen. De lever is het belangrijkste orgaan dat verantwoordelijk is voor de verdeling en het onderhoud van de brandstofvoorraad van het lichaam. Haar activiteiten behelzen bovendien de afbraak van complexe chemicalieen en de aanmaak van eiwitmoleculen. De lever doet dienst als zuiveringsorgaan, ze deactiveert hormonen, alcohol en medicijnen.

Volgens de onderzoekers Hulda Clark, David Jubb en Andreas Moritz ondermijnt een verontreinigde lever ernstig het vermogen om uitwendig aangevoerde en inwendig vervaardigde schadelijke stoffen in het bloed te ontgiften. Dit kan zorgen voor een opeenhoping van schadelijke afvalstoffen in verschillende delen van het lichaam en dit kan de circulatie- en afvoerbanen verstoppen. Daar waar de opslagcapaciteit in het lichaam van gifstoffen en afval overschreden worden, beginnen zich ziektesymptomen voor te doen zoals spijsverteringsproblemen, infecties, hart- en vaatziektes, huidaandoeningen, ouderdomsvlekken, donkere keur onder je ogen, jicht, gebits- en tandvleesproblemen, ernstige vermoeidheidsklachten, stijfheid van spieren en gewrichten, moeite met slapen enz.

Galproppen en galstenen worden op deze manier een belangrijke oorzaak van ziektes in het lichaam. Zij bevinden zich in de talloze galkanaaltjes in de lever en de galblaas, zij belemmeren de functie van de lever. Wanneer men de obstakels verwijdert die de lever verhinderen haar werk goed en efficient te doen, kan het lichaam terugkeren naar een staat van voortdurende balans en vitaliteit.

Leverreiniging op de Bankenhoeve

De leverreiniging is een van de meest waardevolle en effectieve methoden om je gezondheid terug te krijgen. Door de galkanalen van de lever en de gal te reinigen, kan de lever haar functie beter uitoefenen. Bij de Bankenhoeve bieden wij de mogelijkheid, aan diegenen die interesse hebben in een lever- en galreiniging en dit advies van de natuurgeneeskundige krijgen, om op dinsdag mee te doen aan een lever- en galkuur. Deze kuur is bij de prijs inbegrepen. Desgewenst geven wij ook adviezen voor een eventuele follow-up. De kuur bestaat uit een voorbereidingsperiode waarin appelsap c.q. appelazijn wordt ingenomen, een mix van druppels Boldocynara die volgens schema ingenomen worden ingenomen en vervolgens de inname van olijfolie. De kuur wordt ondersteund door darmreiniging, bedrust en leverpakkingen.  Daarna raakt men gewoonlijk zonder pijn galproppen en ingedikte gal kwijt. Bij het zien van de aanzienlijke hoeveelheden galproppen en galstenen die men op deze manier kwijtraakte, stond menigeen versteld…..

Voor degenen die de leverkuur op een later tijdstip nog eens onder begeleiding willen herhalen, hetgeen de onderzoekers aanbevelen,  bieden wij de mogelijkheid om een vastenweekend te boeken en tijdens dit weekend de kuur nogmaals te doen.  Tijdens het weekend wordt de olie op zaterdagavond ingenomen. Op maandag is men dan weer in staat om te werken!

Back To Top