skip to Main Content

Wij geven individuele therapie voor problemen zoals depressies, burnout en angsten.

Naast gesprekstherapie bieden wij ook Hypnotherapie. Hypnotherapie is het therapeutisch toepassen van hypnose of trance om bepaalde klachten of problemen op te lossen. Er kan gewerkt worden met diverse gesprekstechnieken, zoals NLP of RET en met verschillende hypnosetechnieken zoals regressietherapie en reïncarnatietherapie, inner-child therapy (innerlijk kind therapie) etc. Hypnotherapie is een therapievorm, die zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt is.

Hypnotherapie is ook geschikt voor afvallen, stoppen met roken, meer zelfvertrouwen of een ander thema.

Voor wie?

Hypnotherapie bij de Bankenhoeve is geschikt bij:

  • Emotionele klachten die persoonlijke groei belemmeren zoals onzekerheid, depressiviteit, stress, verwerking van trauma’s.
  • Dwangmatige handelingen waar je vanaf wilt zoals eetproblemen, overmatig alcoholgebruik, roken enz
  • Angsten en fobieën zoals straat– en pleinvrees, vliegangst, faalangst, angst voor de tandarts e.d.

 

Hoe werkt het?

Bij hypnotherapie hoef je  niet bang te zijn voor controleverlies als je in hypnose bent. Je blijft in trance alert en bewust. Je observerende ik blijft op de achtergrond aanwezig. In hypnotherapie wordt de trance benut om contact te maken met je eigen innerlijk. Je kunt je goed concentreren en reageren op vragen van de therapeut.

Van alle ervaringen die wij opdoen, beleven we slechts ¼ bewust. Maar liefst ¾ beleven we onbewust. Alle ervaringen die we opdoen worden in het onbewuste opgeslagen. Hoewel er nog veel over te ontdekken valt, kunnen we u een deel van de werking van het onbewuste het best uitleggen aan de hand van een voorbeeld. Als u begint met autorijden, bent u de eerste lessen heel bewust bezig met schakelen, koppelen, remmen en sturen. Al deze handelingen vragen ieder apart onze volledige aandacht en concentratie. Naarmate u een meer ervaren automobilist wordt, zult u merken dat u deze handelingen steeds meer onbewust uitvoert. Het is eigenlijk een automatisme geworden.
Zo gaat het ook met emotionele ervaringen die we opdoen. Naarmate de tijd verstrijkt, zijn we er niet meer zo vaak mee bezig. Ze maken automatisch onderdeel uit van hoe we ons voelen. Als deze emoties echter niet goed verwerkt zijn, kunnen ze een steeds grotere belemmering vormen voor ons dagelijks functioneren. Deze belemmeringen kunt u met hypnotherapie leren opheffen.
Bij hypnotherapie wordt gebruikt gemaakt van de mogelijkheden het onbewuste deel van uw hersenen te verkennen en te beïnvloeden.

Interesse gewekt?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak!

U kunt ook bellen voor het maken van een afspraak: 0487 – 595550.

Back To Top