Vasten en Ontslakken

Ontslakken: Voor wie?

Vasten is geschikt en aanbevolen, zo mogelijk ieder jaar een weekje, voor iedereen die zijn lichaam en geest terdege schoon wil maken en tevens wat gewicht wil kwijtraken. Vasten doe je als je eraan toe bent. Het loslaten van afvalstoffen en eventuele emotionele ballast is een proces van motivatie, overgave en ontspanning: een proces van lichamelijk en geestelijk loslaten. Dit loslaten kan alleen als je je veilig en ontspannen voelt. Het begeleidingsteam van de vastenkuur biedt je de omstandigheden om dit proces met jezelf aan te gaan.

Hout gestookte buitensauna met uitzicht op de boomgaard

Lees meer hierover op onze website www.vastenkuur.nl

Wat gebeurt er in een kuur?

Tijdens de (sap)vastenkuur bieden wij een gevarieerd programma waaraan iedereen vrij is om deel te nemen. Niets is verplicht. Je hoeft niets, je mag wel van alles. Het programma omvat wandelingen, lichaamswerk en meditatie of yoga, ontspanningsoefeningen,een informatieve workshop over emotionele eetpatronen, creativiteit, consulten, lichaamsmassages en/of voetreflexologie, een (hypno) therapie consult of directe hypnose sessie (voor afvallen, stoppen met roken of voor b.v. meer zelfvertrouwen). Als je kiest voor sapvasten dan krijg je biologische sappen, veelal bereid met de slow-juicer en indien mogelijk van ons eigen land. Je kunt ook kiezen voor mild vasten. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Wij bieden tevens mogelijkheden voor klysma en leverpakkingen. Een lever- en galkuur hoort zonder extra kosten tevens tot de mogelijkheden. Je mag gratis gebruik maken van ons WIFI netwerk. De omgeving met onder meer de prachtige uiterwaarden en dijken zijn zeer geschikt voor fiets– en wandeltochten.

Het begeleidingsteam van de Bankenhoeve

_DSC2828_bewerkt-3 klein Het Begeleidingsteam van de Bankenhoeve bestaat uit een 3-tal natuurgeneeskundigen: Joke Anders, Gerlinde Stam en Marja Flinterman, een 4-tal massagetherapeuten: Nellie Timmers, Liesbeth Meijer en Jozien Dekker en Mo Reker, een 2-tal yoga docenten: Ellis Leeters en Maaike de Jong en een psycho-sociaal therapeut, Gerard Haverkate en een hypnotherapeute Helma Banken.

Hoe ziet de kuur eruit?

De vastenkuur duurt van zondagavond 19.30 uur tot vrijdagmiddag 13.00 uur. De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers, waarvan ieder over een eenpersoons kamer kan beschikken. Als iemand een kamer deelt dan kunnen maximaal 9 personen deelnemen. We hebben een infrarood saunacabine, een houtgestookte buitensauna, een massagestoel, sportfaciliteiten en een buiten-jacuzzi waar je vrij van gebruik kunt maken. De Bankenhoeve beschikt over een grote comfortabele en gezellige verblijfsruimte. We hebben een grote tuin en krozenboomgaard met vele terrassen en zitjes waar je in alle rust kunt recreëren.

Ook hier gebeuren mooie dingen!Wil je meedoen? Klik dan op het aanmeldformulier bij Vastenkuur.nl.