Skip to content

Deelnemers sapkuur door naar de volgende ronde!

Alle deelnemers aan de sapkuur van 16 tot en met 21 mei 2010 hebben glorieus de eindstreep gehaald. Voor mensen die nog nooit hebben meegedaan aan een sapvastenkuur lijkt dit een formidabele prestatie. “Ik zou dat nooit kunnen”, “Dat is niets voor mij, ik zou flauw vallen van de honger” zijn veelgehoorde kreten.

Heerlijkste recepten

Omdat tijdens een reinigingskuur sapvasten de spijsvertering grotendeels stil komt te liggen, worden geen hongergevoelens meer ervaren. Dat maakt het vasten gemakkelijk vol te houden. Het scheelt ook dat je allemaal in hetzelfde schuitje zit.. niemand eet iets anders dan fruit- en groentesappen of eventueel wat rijst of Budwig. Dit wil niet zeggen dat er niet aan eten gedacht wordt. Integendeel, de heerlijkste recepten worden uitgewisseld…..

Tijdens de kuur raak je los van je verslavingen. Je kickt af van je dagelijkse eet-, drink-  en snoepgewoontes. Na afloop van de kuur kun je nieuwe keuzes maken. Het is door alle tips en adviezen (en zelf verworven inzichten) een aanzet tot een nieuwe leefstijl met andere gezondere voeding…

Ontstressen

De afgelopen kuurweek is voor velen een opstap geweest om uit te rusten, te ontstressen en dichter bij zichzelf te komen. Mensen zeggen soms: “Ik kom hier weer thuis”.  Speelt hierin de  -Boer zoekt Vrouw Nostalgie- een rol? Voelt het thuiskomen in de 150 jaar oude boerderij als een hereniging met je roots? We waren immers ooit allemaal landbouwers, veetelers of jagers? Of is het dat de omgeving en het vasten bijdragen aan het thuiskomen bij jezelf, bij degene die je ten diepste bent? Opnieuw een verbinding aangaan met je bron van inspiratie en geestkracht?

Wij wensen al onze kuurgasten een inspirerend vervolg op alle opgedane leringen en inzichten, lekker uitgerust genieten van een lange warme zomer…………………….!!!

Namens het begeleidingsteam van kuurboerderij de Bankenhoeve,

Helma Banken.

Back To Top