Skip to content

Afslanken in 1 week

Het is nu eenmaal een feit; afvallen in 1 week is niet voor iedereen gemakkelijk. En een dieet voor lange tijd volhouden, lukt bijna niemand. En soms is er geen reden de gehele eetgewoonten te veranderen of drastische maatregelen te nemen, maar moeten er gewoon even een paar kilo’s af. Bijvoorbeeld na het stoppen met roken (Overigens je kunt ook stoppen met roken tijdens een detoxkuur. Dan heb je geen  last van extra kilo’s) . Na het stoppen met roken immers is de kans groot dat mensen 5 tot 8 kilo aankomen doordat de stofwisseling verandert.

Dan wil je wel zo snel mogelijk weer van die extra kilo’s af. Het liefst in een zo kort mogelijk tijdsbestek. Even snel een paar kilootjes kwijt en het liefst binnen een week…. Kan dat?

Sapvasten: reinigen en afvallen

Een vastenkuur is ideaal om gewicht kwijt te raken en lichaam en geest eens terdege te reinigen. Als het lichaam tijdens de sapkuur gaat overschakelen van een suiker- naar een VETverbranding dan verliezen mensen zonder moeite 5 tot 6 kilo.

Tot rust komen

De maanden november en december zijn vaak drukke stressvolle maanden. Voorkom dat je over je grenzen heen gaat en neem de tijd voor een pas op de plaats. Kom tot rust bij de Bankenhoeve in het mooie rivierengebied centraal gelegen in Nederland, bij het houtvuur van de open haard…. Raak niet in de greep van december met alle Sinterklaas en Kerst “lekkernijen” met alle gevolgen van dien.

Lichamelijke en psychische oorzaken van overgewicht

Tijdens de sapvastenkuur wordt veel aandacht besteed aan lichamelijke oorzaken van overgewicht. Ook is er aandacht voor eventuele emotionele oorzaken van overgewicht. Wat zit achter de wens om lekkers te kopen en te gaan eten en eten en…? De begeleiders binnen de Bankenhoeve geven tijdens de kuur een voedingsworkshop om kennis en bewustzijn over deze onderwerpen te vergroten. Met de tips die gegeven worden, lukt het om nieuw gedrag te ontwikkelen en lukt het om het nieuwe gewicht heel lang nog of zelfs definitief vast te houden.

Verwend worden en genieten

Thuis is afvallen veel moeilijker omdat iedereen om je heen, gewoon eet. Bij het kuuroord is dat een stuk gemakkelijker omdat je veel afleiding hebt en je verwend wordt met massages en behandelingen, sauna, jacuzzi en …. iedereen om je heen “sapt”!

Afvallen, nieuwe inspiratie op doen, weer fit worden en een paar kilo kwijtraken…. Wie wil dat niet in deze tijd van het jaar?

Back To Top